Wednesday, July 20, 2011

Nasi Ambang!!!

Asssalamualaikum..hari nih update lagi.. hehehe
apa kabar korang sumer??
harap korang sihat2 lah hendaknya yee..
okay, hari nih zimah nak cerita satu benda..
korang pernah dengar nasi Ambang tak???
tak pernah?? yeke??
takkan tak pernah??? tu kan makanan orang jawa..
pernah dengar tak??
hah, pernah pun... :D
okay, tadi kan.. Perbadanan Puteri Islam Malaysia SMK Bandar Banting ada buat jamuan nasi ambang sikit..
sedap ker?? memanglah sedap!! hahaha :)
nih nasi ambangnya..




sedap kan???
hmm, memang sedaplah...
so, kitaorang pun makanlah nasi tuu beramai-ramai..
kami makan dalam dulang tau..
satu dulang tuu kami kongsi 7orang..
oklah tuu kan..
taklah ramai sangat!! :D
kami pun makanlahh..
memang sedapp lahh.. sebab ada serunding dan ayam masak kicapnya.. hahaha
lepas tu, kami dibenarkanbungkus bawak balik pulakk..
ataupun dalam bahasa korang, TAPAU kan?? hahaha
tapi, kalau oarng Jawa dia tak panggil tapau macam korang..
dia panggil BERKAT!! :)
unik kann??
itulahh keistimewaannya..
meriahnya hal nih kita dapat bergurau senda antara satu sama lain masa makan..
memang group zimah group yg paling bisinglah, hahaha..
sampai cikgu pun pening!! :P
yang bestnya, makanan yang kami makan tuu dibawak dan dimasak sediri oleh pelajar..
haaa, meriah kann?? kita boleh tengok student2 nih pandai masak ke takk.. hehehe, bak kata ustazah la tuu.. bukan kata zimah :)




sedang menikmati Nasi Ambang..



Guru-guru pun sedang menikmati Nasi Ambang..


oklahh, itu jelahh yang naj update..
lepas nih kalau ada Nasi Ambang zimah nak join sekali lagi laa..
sheedappp sangattt!!! hehehe :)

ok,, bubyeee!!
xoxo


No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Kata-Kata Semangat Anda Untuk Zimah..