Wednesday, November 23, 2011

Our Joy and Laughter ! ;)

Hey hey hey!!
ASSALAMUALAIKUM!!!
How are you? InsyaAllah korang sihat jer :)
Okay, wanna to story about our 'seminar' kononnye ..
But actually, it is just a vacation .. Kitorang kena tipu dengan cikgu okay! LOL
Then, perjalanan pon bermula dari PPD Kuala Langat ke Melaka Bandaraya Bersejarah ..
Ouh kampungku! Hehehe
Already know about the place, tapi nak pergi jugak sebab dengan kawan2 .. Hihihi







Jadi, kami bertolak dari Banting pada pukul 8 lebih kurang lahh..
Dan sampai ke Melaka pada pukul 11 kot. Lama kannnn??
Huh, giler xlama .. kitorang singgah kar RnR lagi, tu yaNG lama .. hehe :D
Sampai ke Melaka, destinasi pertam ialah Taman Rama-Rama..
Wow, so excited okay! Mana tak excited, aku tak pernah pegi sana .. Ataupun pernah pergi tapi aku lupa! HAHA.












Best jugak lahh, kesana .. Dapat jumpa rama-rama *ayat macam kat Banting takde rama-rama kan? :D
Adelah dalam 1 jam kat sana, kami pergi ke Zoo Melaka pulak!!
Okay, kat sini kami tunjuk kuat sebab SUDI nak berjalan kaki sendiri walaupun cikgu da offer naik train dengan nilai RM1 ...
Tapi, kitorang rajin sangat so xboleh nak buat apelah ;)


Dalam pukul 2, kitorang habis berjalan dan melawat 'kawan-kawan' kami disana, kami pergi check-in hotel.
Kami duduk di Hotel Seri Costa!! Huhu, best kan? Memang best :D


Selesai solat Asar, kami pun memulakan perayapan kami ke Mahkota Parade dan Dataran Pahlawan! It is was fun dude! ;)
Okay, sangat best sebab berjalan ramai2 ..
But the bad thing that it was rain okay! So, perjalanan kami agak terganggu .. Huhu
Tapi takpelah, kami rempuh jugak!!!


Malam tu tak buat ape pun, just tengok bola!!!
yeahhhh, Malaysia menang!! *okay tu cerita entry lepas ;p

Keesokannye, kami pergi melawat ke tempat yang agak bersejarah! Hehehe
Kami ke Muzium Samudera, Muzium TLDM dan Perigi Hang Tuah ..

Dalam pukul 2 baru kami bertolak balik ke Banting!!
Err, walaupun sekekjap kan tapi sangat seronok..
Tengok kawan2, upload gambar Zimah jadi jeles sebab xbawak kamera .. Lalalala

Tapi takpelahhh, janji dapat berjalan .. :D


okay, kat bawah nih ada sebagian gambar Zimah dan kawan2 ke Melaka ..
Silah lah tatap sepuas-puasnyee :p





Buai laju-laju, sampai pokok sena :D


Posing habis2 okayy :D







Guru pengiring kami- Puan Maryani ;)




Bergambar kenangan sebelum bertolak pulang!♥



Ada jugak video mesyuarat kami! :p
nak keluar nak keluar, sampai gaduh depan bilik kami yang bernombor 222.. HAHA, cantik tak nombor? ;p

so, korang tengoklahh video nih !! Yang taknak tengok, pause kan jer, tak susah ponn :D





okay, tu jer update Zimah!!
Bubye..
xoxo

4 comments:

  1. maaflah tapi saya rasa kita tak pergi perigi taming sari, kita pergi perigi hang tuah lah mak cik oi LOL

    ReplyDelete
  2. teringat lak masa sekolah dulu...

    :)

    ReplyDelete
  3. Hehehe :D
    itu pasti dirindui oleh semua orang ;)

    ReplyDelete

Tinggalkan Kata-Kata Semangat Anda Untuk Zimah..